Nyílt, vagy meghívásos eljárás?

Ügyfeleink gyakran keresnek meg azzal, hogy meghívásos eljárást szeretnének indítani.

A közbeszerzési törvényben erre is van lehetőség, de a megbízók általában a 4 ajánlattevő „meghívásával” induló, Kbt. 115. § szerinti nyílt eljárásra gondolnak.

Az új Kbt. biztosította lehetőség 18 millió Ft nettó érték alatti árubeszerzéseknél és szolgáltatásmegrendeléseknél, valamint 100 millió Ft alatti építési beruházásoknál alkalmazható.

Egyszerűsége abban rejlik, hogy sem hirdetmény, sem összefoglaló tájékoztatás közzététele nem szükséges, ajánlatkérő az általa kiválasztott 4 ajánlattevőnek küldheti ki az ajánlattételi felhívást. Ebben nem kell meghatározni alkalmassági feltételeket és nincs a törvényben előírt kötelező ajánlattételi határidő sem.

Az eljárás előkészítése, a dokumentumok összeállítása, az ajánlatok bontása, értékelése a más eljárásoknál megszokott szabályok szerint történik, de kétség kívül ez a leggyorsabban és legolcsóbban lebonyolítható eljárásfajta.

További információért keresse a DHG Ügyvédi Irodát, dr. Pálinkás Csilla, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót.